EntranceManager gecertificeerd voor de CCV betaalterminal

EntranceManager gecertificeerd voor de CCV betaalterminal

Vandaag was het een belangrijke dag. Wordt de applicatie EntranceManager gecertificeerd voor de betaalterminal van CCV?

En het antwoordt is JA!

De cloud applicatie EntranceManager met onder andere de CCV betaalterminal wordt door de gemeente Amsterdam ingezet als het Parkeer Management Systeem voor het “fiets parkeren”. De fietsers krijgen met de OV-chipkaart toegang tot de beveiligde fietsenstalling in Amsterdam.

De fietser kan bij aankomst in de fietsenstalling de OV-chipkaart aanbieden bij de Zelf Service zuil. De fietser krijgt toegang tot de fietsenstalling en de fiets wordt in de fietsenstalling geplaatst. Bij het vertrek uit de fietsenstalling wordt wederom de OV-chipkaart aangeboden. En wordt door EntranceManager het tarief berekend. Heeft de fietser een abonnement dan kan deze “vrij’ uitrijden en wordt het tarief met het abonnement verrekend. Heeft de fietser geen abonnement dan kan de fietser de bankpas aanbieden en wordt het bedrag verrekend met de bank.

OV-chipkaart

Met deze CCV certificering zijn wij de eerste system integrator in Nederland die de OV-chipkaart “digitaal” kan uitlezen met de CCV betaalterminal. Dit was namelijk één van de eisen die de gemeente Amsterdam ons heeft opgelegd. Hiervoor zijn de CCV betaalterminals door CVV aangepast en voorzien van nieuwe software. Zodat ze ondere andere geschikt zijn voor het “uitlezen” van de OV-chipkaart.

Tap & Go met betaalpas

Mocht je niet beschikken over een OV-chipkaart dan kun je ook gebruik maken van  je betaalpas met Tap & GO. De betaalpas wordt gescand bij het in- en uitchecken van de fietsenstalling. Hiermee kan afgerekend worden zonder het invoeren van een pincode.

Zelf Service Zuil

Zelf Service Zuil CCV betaalterminal

Voor het aan- en afmelden van de fietsers is er voor de gemeente Amsterdam een Zelf Service zuil ontwikkeld. De Zelf Service zuil is voorzien van de CCV betaalterminals en een instructiescherm. Voor het instructiescherm is met het gehele proejctteam gezamenlijk een gebruikersinterface ontwikkeld.  De gebruikersinterface is vastgelegd in EntranceManager en wordt vanuit de cloud aangestuurd. Voor calamiteiten is de Zelf Service zuil tevens voorzien van een netwerkcamera en een intercomsysteem.

 

 

Meer informatie over EntranceManager en CCV

Gerelateerde berichten